1 juli - 31 december

Återbrukshus för reparationer och kreativt skapande

Återvinn, reparera och skapa något nytt helt gratis på Återbruket

Återbruket är platsen som ger använda föremål ett längre liv. Här kan saker lämnas in men det går också att hämta och fynda någon annans avlagda saker eller fixa till något som är trasigt. Alla är välkomna, öppettider finns i länken Återbruket i Skärholmen.

Vi behöver återanvända våra saker och inte kassera det som kan leva vidare hos någon annan. Reparera eller gör om till något helt nytt. När saker inte längre går att återanvända kan de materialåtervinnas här.

Lämna
Personalen hjälper dig avgöra om sakerna du ska lämna kan användas igen av någon annan, i så fall går de till återbruk. Trasiga saker läggs direkt i återvinningskärlen.

Fynda
I fyndhörnan går det att hitta föremål helt gratis på plats. Sakerna man tar ska ersätta ett nyinköp. Det finns begränsning på hur mycket varje person får ta, så ta endast saker till dig själv, inte till någon annan.

Hämta
Här hämtar du sakerna du bokat i tjänsten Returfynd. Allt material, såsom byggmaterial, möbler och heminredning har lämnats in på återvinningscentraler av någon som inte längre behöver det. I länken Returfynd kan du se vad som kan bokas.

Laga och fixa
Ett stort öppet utrymme där du kan laga, pyssla och justera saker. När vi lagar våra ägodelar får de ett längre liv och vi behöver inte köpa nytt.

Trä,- textil- och cykelverkstad
I träverkstaden finns verktyg för att reparera och bygga saker av trä. I textilverkstaden hittar du symaskiner och andra hjälpmedel för att laga eller skapa i textil. Det finns även en verkstad där du kan laga och få ordning på din cykel. Verkstäderna bokas på plats och du behöver lämna identitetshandlingar vid incheckning.

Arrangeras av Stockholm vatten och avfall.

För tider och mer information, se länkarna.

Upplev Stockholm-kalendariet reserverar sig för ändringar. Klicka dig gärna vidare till ansvarig arrangör eller avsändare för att få mer information om hur du anmäler dig, eventuella ändringar i programmet och liknande.