18 augusti - 31 december

Demokrati pågår

Utställning om demokrati för barn i åldrarna 9 till 12 år.

Demokratin är fantastisk men komplicerad!
Den tar inga raka vägar och blir nog aldrig riktigt färdig. Och det är folket tillsammans som kan göra den bättre och starkare.

Hur blir ett land demokratiskt? Och hur håller man ett demokratiskt samtal? Utställningen Demokrati pågår erbjuder en bred introduktion till demokrati som begrepp och levnadssätt. Du får också följa demokratins utveckling i Sverige och ta del av personliga öden och berättelser under resans gång.

För demokratiska beslut krävs samtal - men hur blir ett samtal egentligen demokratiskt? Till utställningen erbjuds en pedagogledd workshop, utvecklad för skolans årskurs 4 - 6. I den får eleverna göra demokrati tillsammans genom att lösa ett rättvisedilemma och efteråt diskutera om vilka "byggstenar" som ingår i ett demokratiskt samtal.

Demokrati pågår är anpassad för barn i åldrarna 9 till 12 år. Det går också bra att besöka utställningen på egen hand, testa att lösa rättvisedilemmat och lyssna på elever som resonerar och samtalar om demokrati.

Utställningen visas i Forum för levande historias lokaler.

För mer information, se länk.

Upplev Stockholm-kalendariet reserverar sig för ändringar. Klicka dig gärna vidare till ansvarig arrangör eller avsändare för att få mer information om hur du anmäler dig, eventuella ändringar i programmet och liknande.