15 april - 31 december

Utställning och barnaktivitet på Ekonomiska museet

Hyperinflation - Ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar

Ekonomiska museet - Kungliga myntkabinettet är en plats för ekonomiskt lärande för alla som är nyfikna på ekonomins roll historiskt och i dag.

Den tillfälliga utställningen "Hyperinflation – Ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar" tar dig med in i fenomenet hyperinflation. Hur påverkas människor när inflationen skenar och hur uppstår ett ekonomiskt kaos av detta slag?

I utställningen Hyperinflation finns massor av spännande föremål, både gamla och nya, som alla bär på berättelser. Följ barnspåret med hjälp av en folder som du får i entrén. Ditt uppdrag är att undersöka mynt och sedlar, räkna, gissa och fundera. Hur många nollor har en triljon? Måste pengar bestå av mynt och sedlar? Upptäck ekonomi, klura ut lösningar och gör en egen sedel. Ta upp jakten på myntsymbolen i utställningen.
Pris: kostnadsfritt
Ålder: passar barn 7-14 år

För öppettider och detaljerad information besök gärna museets webbplats.

Upplev Stockholm-kalendariet reserverar sig för ändringar. Klicka dig gärna vidare till ansvarig arrangör eller avsändare för att få mer information om hur du anmäler dig, eventuella ändringar i programmet och liknande.