6 maj - 30 december

Utställningar på Hallwylska museet

Bland Hallwylska museets samlingar finns unika verk från några av 1600-talets kvinnliga konstnärer från Holland. Två av dem är blomstermålarna Rachel Ruysch och Catharina Backer som nu uppmärksammas i miniutställningen Det blommar igen! Om botanik och kvinnligt konstnärskap i 1600-talets Holland.

Samtidigt i paradvåningen visas utställningen "Tusen och åter tusen pärlor" med blomstrande skulpturer av glaspärlor och metall.

11 juni öppnar utställningen Bögar. Mötesplatser i en förbjuden tid.
I museets gästrumsvåning skildrar vi en historia som är på väg bort. Få är de nu levande som minns, eller träffat någon som var med under den tid då kärlek mellan personer av samma kön var olaglig i Sverige. Ett förbud i lagen försvårade möten, och förhindrade ett öppet liv tillsammans, men känslor väcktes och bestod trots det. Hur kunde man mötas? Hur hittade man varandra i denna förbudets tid? Utställningen är en berättelse om mötesplatser och fristäder, om ett växande Stockholm som börjar 1860 och sträcker sig till 1944 då homosexualitet avkriminaliseras.

För öppettider och detaljerad information, besök gärna Hallwylskas webbplats!

Upplev Stockholm-kalendariet reserverar sig för ändringar. Klicka dig gärna vidare till ansvarig arrangör eller avsändare för att få mer information om hur du anmäler dig, eventuella ändringar i programmet och liknande.