Obs! Datumet har redan passerat.

INSTÄLLT! WALK: Göta landsväg – en lång historia

Följ med Stadsmuseet på den medeltida vägen till kontinenten

Följ med på en svindlande vandring som börjar bland medeltida slagfält i Årsta och slutar på dagens Södermalm.

Göta landsväg är den gamla medeltida huvudvägen från Stockholm till kontinenten. Den är möjlig att följa till stora delar även idag. Längs denna väg har många kända personer färdats: Gustav Vasa, Årstafrun och Drottning Kristina är några.

Under denna vandring får du veta mer om några av platserna längs vägen och händelser i närheten. Hör om boplatser från romersk tid och vikingatid på Årstafältet, om slaget vid Brännkyrka, stadsdelen Östberga, galgbackar, kolerakyrkogårdar och Stockholms stadstullar.

På grund av byggen vid Årstafältet kan exakta rutten för vandringen komma att ändras utifrån var det är framkomligt

Guide: Anna Lilliehöök, arkeolog och museipedagog

Tillgänglighet
Vandringen är på grund av dess längd och backar inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol eller har svårt att följa med i promenadtakt.

Pris 30 kronor. Biljettsläpp 3 augusti
Samlingsplats står på biljetten
För mer information om starttid samt tillgängliga datum, följ länken ”Köp biljett”.

Walks vecka 33
17–22 augusti kan du följa med Stadsmuseet på stadsvandringar för bara 30 kronor turen. Ni rör er kors och tvärs genom staden, på gator, torg och vatten.

Upplev Stockholm-kalendariet reserverar sig för ändringar. Klicka dig gärna vidare till ansvarig arrangör eller avsändare för att få mer information om hur du anmäler dig, eventuella ändringar i programmet och liknande.