Projekt: Vi sjunger för dig

Plötsligt dyker en kvartett med lutinist upp på torget, på gatan eller i parken. Du får välja fritt ur repertoaren av renässanssånger och kvartetten sjunger den valda sången – för just dig.

Fem medlemmar Romeo och Julia Kören sjunger för en familj vid en damm utanför Berns i Stockholm.

Syfte

När kulturen inte får locka folksamlingar kan den istället fokusera på det lilla och ge föreställningar för en person i taget. Projektets syfte är att sätta guldkant på tillvaron för den enskilda personen och skapa en annorlunda och unik upplevelse för de som råkar ha vägarna förbi.

Innehåll

En kvartett ur Romeo & Julia Kören, med lutinist, besöker torg runt om i staden oannonserat. Under en timme går de runt i kostym och låter olika personer som de stöter på välja en sång ur körens repertoar. Repertoaren består av renässanssånger på franska, italienska, spanska och engelska. Sedan sjunger kvartetten den valda sången för just den personen.

Föreställningarna pandemisäkras genom att vara just oannonserade. Vid eventuella folksamlingar kan kören ta paus med promenader för att vid tillfälle närma sig en annan person.

Om Romeo & Julia Kören

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Ensemblen består av ett femtontal sångare, skådespelare och musiker. Ensemblemedlemmarna är alla erfarna improvisatörer och möter publiken öga mot öga på ett varmt och personligt sätt. Romeo & Julia Körens strävan är att, genom att dela med sig av sin glädje och kärlek till musiken, underhålla och beröra sin publik.

Läs mer om Romeo & Julia Kören.

Kontakt

Kontaktperson för projektet är projektledaren Johanna Tibblin.

Kontaktuppgifter
johanna.tibblin@stockholm.se