SAD GIRLS: OPERABUSSEN

Under de blå timmarna kör OPERABUSSEN genom Stockholm i skymning. De mäktigaste operastyckena strömmar ur högtalarna medan bussen slingrar sig genom Stockholms hjärta. Omslutna av operans känslosamma melodier och röster föds nya perspektiv på vardagen, staden och människorna i den. Med staden som kuliss delas en stund på en buss med operan som flätar oss samman.

Upplev Stockholm samarbetar med SAD GIRLS och initiativtagaren Sanna Colling kring den unika produktionen OPERABUSSEN – en charmig veteranbuss som under tio novemberdagar trafikerar 4:ans linje mellan Radiohuset och Gullmarsplan under de blå timmarna. På bussen möts du av DJ:s som livemixar opera just för dig.

Bussen är en veteranbuss från 1973 och den stannar på alla stationer där SL:s buss 4 stannar. Du ”plingar” genom att dra i snöret ovanför fönstren. Glöm inte säga hej till vår trevliga operachaufför Björn och till våra DJ:s!

SAD GIRLS är en nystartad operaplattform som presenterar opera sett genom popartistens ögon. Idén till SAD GIRLS föddes ur släktskapet som finns mellan popikoner som Patti Smith, Stevie Nicks och Lana Del Rey och de sopraner som gestaltat operakaraktärer som Liú, Mimí, Butterfly, Isolde, Tosca och Norma. De delar upplevelsen av den brännande kärlek som leder till krossade hjärtan, kärleksdöd och smärta.

Välkommen tillbaka till kulturen!

Tidtabell:

Hur går OPERABUSSEN?

Den går längs 4:ans linje.

Frågor:

Sofie Ejmunds

sofie.ejmunds@stockholm.se