Välkommen tillbaka till Kungsträdgården

Efter 1,5 år kan staden äntligen bjuda in stockholmarna till kulturupplevelser i parken. Det firas med två stora evenemang den 2 och 9 oktober. Evenemangen är ett av flera initiativ från Stockholm stad som under pandemin lät undersöka hur kulturen och dess aktörer påverkats av pandemin. Nu vill staden satsa och i takt med att restriktionerna lyfts den 29 september, fylls gator och torg återigen av spektakulära kulturupplevelser, scener öppnas upp för underhållning och utställningar avlöser varandra.

Den 9 oktober

Supertalangen Myra Granberg släppte sitt debutalbum ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA den 10 september. Albumet är en tiospårig sammanfattning av Myras förflutna som handlar om att ta sig ut på andra sidan. Liksom med all Myras musik har hon skrivit och producerat stora delar av albumet själv, samt bjudit in co-producenter och låtskrivare i processen. Låtarna berättar om sådant som definierat Myra – en resa genom hjärtekross, uppror och ångest paketerat i sann Myra-anda med klubbiga beats och vassa texter.

Myra Granberg har haft ett minst sagt imponerande år hittills, med flera nomineringar på P3 Guldgalan 2021 (Årets Pop, Framtidens Artist) och Grammisgalan 2021 (Årets Producent, Årets Nykomling, Årets Pop). Singeln ”Lose my mind”, var en av sommarens största anthems. Utöver ”Lose my mind” har Myra under släppt singlarna ”Sad Boy” och ”Jag kommer”.

Kulturorganisationen SELAM presenterar en rad artister som Hot this year band med gästande Naod, DJ Mike Yangstar och MC Damion

Konferencier Leila Trulson leder oss igenom programmen.

Evenemang den 9 okt kl 16.00-19.00

MYRA GRANBERG

Myra Granberg har haft ett minst sagt imponerande år hittills. För sin debut-EP Bara hälften kvar belönades hon med flera nomineringar på P3 Guldgalan 2021 och Grammisgalan 2021.

Debutalbumt ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA släpptes den 10 september och är en tiospårig sammanfattning av Myras förflutna som handlar om att ta sig ut på andra sidan. Liksom med all Myras musik har hon skrivit och producerat stora delar av albumet själv, där låtarna berättar om sådant som definierat henne – en resa genom hjärtekross, uppror och ångest paketerat i sann Myra-anda med klubbiga beats och vassa texter. 

SELAM presenterar ett program med gästartister.

GÄSTSPEL: NAOD

Rågsvedsonen Naod har startat en ny våg i svensk hip hop. Berömd för sin tvåspråkiga låtskrivning har den 22-årige rapparen skakat om landskapet med sitt internationella sound och naturliga språkväxling. 

Hyllad både hemma och utomlands har Naods smittsamma melodier redan belönat honom med flera guld- och platinaskivor. Med över 50 miljoner streams under bältet har han även samarbetat med bl.a Grammis-vinnarna Cherrie och Mona Masrour. 

Hans senaste album Naod vs Nine är en kritisk självanalys av hans egen dualitet där Naod utmanar stigmatiseringen kring sårbarhet i maskulinitet, och blottar allt. 

DJ: Mike Yangstar och MC Damion

Mike Yangstar är dj och arrangör som ständigt skämmer bort Stockholm och Sverige med grymma klubbar inom reggae, dancehall och afrobeats. Till Kungsträdgården tar han med sig ständiga vapendragaren MC Damion.

KONFERENCIER: LEILA TRULSEN

Programledare, moderator och talare som bidrar till mycket energi och eftertanke från scen. Har under de senaste åren varit programledare hos SVT och UR, moderator åt Google sessions, Stockholms Idrottsförbund och
​Reach for Change.  

Leila har ett brinnande engagemang för barn och unga, inkludering och demokrati. Hon är en uppskattad  scenpersonlighet som kombinerar kunskap och komik i sitt talarsätt.